pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Bolí vás z práce záda tak často, že už to berete jako samozřejmost, se kterou těžko něco uděláte? I s bolestí se dá bojovat – stačí jen pár minut denně toho správného cvičení.

 

Co je SM systém?

Metoda SM systém neboli "Stabilizační a Mobilizační Systém" se opírá o 30 let postupného vývoje a 25 let klinických zkušeností s tímto cvičením u pacientů s bolestmi páteře v bederní, hrudní i krční oblasti, u pacientů s akutním výhřezem ploténky a u skoliózy. V Německu je dokonce léčba (cvičení SM systém) touto metodou hrazena zdravotní pojišťovnou.

 

 

Díky špatným návykům (sedavé zaměstnání, práce na notebooku) jsou spirální svalové zřetězení ochablé a zároveň velmi přetěžované vertikální svalové zřetězení, které způsobují stlačování obratlů k sobě a meziobratlové ploténky jsou namáhány.

 

Cvičení se skládá se sestavy cviků dle MUDr. Richarda Smíška, které pomáhají správně aktivovat spirální svalové řetězce, a tím umožňují protahovat páteř směrem vzhůru a zajistí tak ploténkám mezi obratli dostatečný prostor pro léčbu a regeneraci.

 

1 nebo 3 hodiny cvičení SM systému pro zdravé tělo v Praze

 

Pro koho je cvičení SM systému vhodné?

Cvičení je vhodné pro jakoukoliv věkovou skupinu od 5 let do 100 let – děti, ženy, muže, seniory, těhotné, nevrcholové i vrcholové sportovce. SM systém je vhodný pro lidi s bolestmi zad nebo pro ty, kteří chtějí poruchám páteře předejít.

 

Cvičení má také velký význam u prevence a léčby poruch velkých kloubů – kloub kyčelní, kolenní a ramenní, klouby nohou a klenba nožní. Tuto metodu využívá i mnoho vrcholových sportovců jako kondiční trénink s cílem zlepšit sportovní výkon a předejít přetížení a degeneraci páteře a velkých kloubů při sportu.

 

1 nebo 3 hodiny cvičení SM systému pro zdravé tělo v Praze

 

Po zacvičení 12 cviků SM systému za 10 minut uděláte regenerační, protahovací a zároveň posilovací zdravotní program pro vaše tělo. Díky jednoduchosti a nenáročnosti lze provádět doma, na zahradě či u vody. Stačí si jen koupit elastické lano a můžete cvičit.

 

Pro dokonalé naučení 12 základních cviků se doporučuje absolvovat alespoň 10 lekcí cvičení SM systému ve skupině, kde na vás bude dohlížet zkušený cvičitel. Pro bezchybnost cvičení a jistotu během provádění cviků je vhodná individuální lekce u terapeuta s manuálními technikami SM systému.

 

1 nebo 3 hodiny cvičení SM systému pro zdravé tělo v Praze



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace