pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Přestože se jedná o živý plot, tak se rozhodně jen tak nezvedne a neodejde si jinam. Naopak vám dlouho bude zdobit zahradu, a pokud zvolíte právě Muchovník lamarckův (Amelanchier lamarckii), dostanete i něco navíc – parádní bio ovoce bez chemikálií, ovoce plné delikátní chutě. V každém ročním období má krásné dekorativní listí. Je to zaručená bomba vitamínů a minerálních látek během celého roku.

 

10 kusů sazenic kontejnerované indiánské borůvky

 

Je to nenáročná rostlina vyžadující málo ošetřování. Dobře snáší většinu druhů půdy, ale nejlépe se jí daří ve vlhké půdě s dobrou schopností propouštění vody a na slunném místě. Toleruje mráz až do mínus 38 °C. Listnatý keř s maximální výškou 3–4 metry si dokážete libovolně sestříhat podle vašich přání na výšku vašeho plotu.

 

10 kusů sazenic kontejnerované indiánské borůvky

 

Plody jsou elixírem zdraví – jsou plné vitamínů a minerálů, mimo jiné obsahují antioxidanty. Hrají roli v prevenci mnoha nemocí včetně rakoviny a také odbourávají nadměrný cholesterol.

 

Pěstování
Muchovník není na pěstování příliš náročný. Rád má slunná místa, ale vyhněte se přímému silnému slunečnímu záření. Zvolit můžete jeden ze způsobů pěstování – pěstovat ho můžete jako zakrslý stromek s holým kmenem, anebo jako normální keř se seřezáváním malých kmenů rostoucích blízko sebe. Pěstování je ale možné i v květináči na balkoně.

 

10 kusů sazenic kontejnerované indiánské borůvky



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace