pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Milujete cestování po Evropě? Rádi objevujete nová zajímavá místa? Navštivte Národní park Plitvická jezera a objevte místa, kde se točily slavné filmy dle předlohy Karla Maye.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

O zdejším lesním porostu se má mezi odborníky za to, že patří k nejzachovalejším svého druhu v Evropě. Vzácná je i zdejší květena. V rámci parku jsou přísně chráněné a nepřístupné lokality endemitů (např. louka s 42 druhy orchidejí a jiná se 16 druhy lilií aj.).

 

V lesích žijí jak velké šelmy (medvědi, vlci, rysi) - údajně jich tu žije nejvíc ze všech chorvatských lokalit), tak i hojnost vysoké a černé zvěře. Jezera jsou bohatá především na rybky a raky, ale lov je zakázán.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto


Spolu se vstupenkou dostanete i mapku jezerní soustavy s vyznačenými prohlídkovými trasami i s trasami místní dopravy v parku "vláčkobusem" a lodí (zahrnuta v ceně vstupenky), takže se můžete velmi dobře orientovat. V národním parku je vyznačeno celkem šest prohlídkových tras, barevně odlišených, od každého vstupu tři. Při výběru záleží pouze vás, kterou cestou se vydáte.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Tento překrásný národní park "Plitvička jezera" se nalézá v nadmořské výšce 500 - 640 m. Park se dělí na dvě části:

 

 

Stručný program zájezdu:


Doplatky v autobuse: 450 Kč

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace