pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Několik týdnů před Vánoci se ve většině rakouských měst koná Christkindlmarkt – vánoční trh, který je pro mnohé místní obyvatele místem, kam si rádi chodí vypít vánoční punč, popovídat si s přáteli a načerpat tu pravou vánoční atmosféru. Největším a nejznámějším „vánočním městem“ je bezesporu Vídeň.

 

Celá Vídeň je krásně vánočně nasvícena, konají se tam vánoční i předvánoční trhy, nezapomíná se na kulturní program a všude se line vůně z tradičních vánočních pokrmů.

 

Alexandr Coufalík - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Trhy u radnice

Největším trhem ve Vídni je hlavní vánoční trh na náměstí Rathausplatz přímo před místní novogotickou radnicí, jejíž okna se každoročně proměňují v adventní kalendář. Kromě více než stovky stánků tu najdete adventní věnec obřích rozměrů i srdíčkový strom, který se stal symbolem vídeňských vánočních svátků hlavně pro zamilované páry.

 

Alexandr Coufalík - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Trhy na náměstí Marie Terezie

Vydáte-li se od radnice směrem k Vídeňskému parlamentu a dál podél okružní třídy Ringstrasse, po pár minutách se ocitnete na dalším trhu. Socha císařovny Marie Terezie na stejnojmenném náměstí je obklopena dřevěnými stánky, ve kterých si můžete koupit dekorační předměty s vánoční tematikou, tradiční řemeslné výrobky i občerstvení.

 

Alexandr Coufalík - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Těšte se také na prohlídku města s průvodcem. Čeká vás nová radnice, Herrengasse se šlechtickými paláci, také Hofburg a neopomenete ani úchvatný dóm sv. Štěpána. Projdete se i k domu Figarovy svatby, kde bydlel Mozart, k Baziliškovu domu s pověstí a seznámíte se s Milým Augustýnem v řecké čtvrti. Odpoledne ve volném čase nasajete s šálkem svařeného vína adventní atmosféru nazdobeného centra Vídně.

 

Alexandr Coufalík - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Cena zahrnuje: dopravu autobusem s klimatizací a WC, služby průvodce

Cena nezahrnuje: cestovní pojištění a případné vstupy

 

Odjezdy:

 

Zájezd se řídí obchodními podmínkami CA Expressbus.

 

Alexandr Coufalík - Zahraničí - ilustrativní foto



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace