pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Národní park Saské Švýcarsko navazuje na své jižní straně podél státní hranice s Českou republikou na národní park České Švýcarsko. Během mnoha let se ráz okolní přírody vyvíjel osamocen od okolního světa, proto v dnešní době můžeme vnímat ojedinělé krásy této krajiny. Nachází se zde mnoho turistických tras s různou obtížností, které vedou krajinou skalních měst, stolových hor, soutěsek, hlubokých roklí a strání. 

 

Top Cestovatel - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Projížďka tramvají romantickým údolím potoka Kirnitzsch patří k největším lákadlům této oblasti. Tramvajové vyhlídkové vozy Kirnitzschtalbahn jezdí již od roku 1898. Z pravěkého moře z období křídy vznikla nádherná krajina Labských pískovců, která tvoří nepřerušovaný zástup jedinečných přírodních krás. Ty získávají na velikosti, kráse a rozsahu tím více, čím dále člověk dojde.

 

Top Cestovatel - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Tramvaj staví na 10 zastávkách, celá trasa je dlouhá asi 8 km a končí u vodopádu Lichtenhainer Wasserfall. V létě se otevírá jez v 11 hodin a poté se každou půlhodinu pomocí tažného lana uvolní proudy vody, které padají z výšky dolů. Odtud vede cesta k přírodnímu útvaru Kuhstall, což je 12 metrů vysoká a 9 metrů široká skalní brána, kde ukrývali sedláci za třicetileté války dobytek.

 

Top Cestovatel - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Z Kuhstall následuje turistický výšlap směr Kleiner Winterberg, Frienstein, do Beuthenfall, pěšky asi 6 km. V Bad Schandau je možnost koupání v termálních lázních.

 

Top Cestovatel - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program zájezdu:



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace