pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

V srdci Vídně, mezi radnicí a Burgtheatrem, se každoročně v období adventu rozzáří tisíce světel a vábnými vůněmi se naplní tradiční „Ježíškův trh“. Vychutnejte si tradiční vánoční trhy, kdy se vzduchem šíří vůně kaštanů, pečených jablek, punče, vanilky a stánky jsou ověšeny výrobky lidových řemesel, jako jsou dřevěné hračky pro děti nebo vánoční ozdoby z foukaného skla.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Vídeňský vánoční trh existuje více než 700 let. Roku 1294 udělil císař Albrecht II. vídeňským obchodníkům a živnostníkům privilegium k pořádání „Prosincového trhu“. V 16. století byl trh znám pod názvem „Tomášův trh“ jako trh zaměřený svým zbožím na období Vánoc a Nového roku. V 18. století už trh nesl jméno Mikulášský, Vánoční nebo Jesličkový trh.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

V poslední době si vídeňský adventní trh našel své místo před vídeňskou radnicí, kam se přesunul z historických uliček roku 1975. Malé adventní městečko čítá kolem 150 dřevěných stánků s vánočním zbožím.

 

Cestou také zhlédnete to nejkrásnější z rakouské metropole - barokní klenot Karlskirche, slavnou Albertinu i Státní operu.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program:

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Více informací o adventních zájezdech si přečtěte na našem blogu.



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace