pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Jsou pro vás také vánoční trhy v Německu velkým lákadlem? Vydejte se tedy alespoň na jeden den nasát trošku jinou atmosféru v tomto kouzelném adventním období a podívat se po tamních obchodech a stáncích.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Drážďanská vánoční míle začíná u hlavního nádraží a pokračuje ulicí Prager Strasse k náměstí Altmarkt a Neumarkt až na druhou stranu Labe, k trhu na Hauptstrasse v barokní čtvrtí Neustadt.

 

Hlavní drážďanský trh zvaný Striezelmarkt se koná tradičně na náměstí Altmarkt v centru města. Místní se pyšní tradicí rukodělných řemesel, typičtí pro Drážďany jsou krušnohorští řezbáři, lužické látky s modrotiskem, ochranné hvězdy, perník z perníkářského města Pulsnitz a samozřejmě pravé drážďanské štoly.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Místní trhy čítají na 250 stánků a během šesti adventních týdnů je navštíví až dva milióny lidí. Navečer vyčnívá z moře světel největší krušnohorská stupňovitá pyramida na světě a vánoční svícen, na který lze dokonce vystoupit.

 

Dětský zážitkový svět láká po celý den. Pro děti je otevřen Švestáčkův dům a pekárna pro tvoření a hnětení. Najdete tu také loutkové divadlo, dětský kolotoč nebo dětskou železnici.

 

CK Europa tour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program:

 

Zájezd se řídí VOP CK Europa Tour.



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace