pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Mezi lidmi vládne přesvědčení, že kominík má být pozván až v době, kdy je komín ucpaný a přestane táhnout. To je velký omyl.

 

Kominík díky zkušenostem ví, kde hledat případné závady, zná, jak se který komínový systém chová a hlavně dokáže včas upozornit na blížící se problém dříve, než vypukne naplno.

 

Technická kontrola komína v Praze a okolí

 

Komín je nutné čistit preventivně a to ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé se tím zabraňuje usazování silné vrstvy sazí v komínovém průduchu, čímž se zabrání nebezpečí vznícení sazí v komínu. Zadruhé je při pravidelném čištění odstraňování sazí snazší. Obzvlášť pokud dochází v tepelných spotřebičích k nedokonalému spalování a tím k dehtování.

 

Silná vrstva zadehtovaného kondenzátu může zúžit průduch natolik, že komín přestane táhnout a běžným kominickým nářadím ho už nikdo neodstraní. K tomu pak pomůže odfrézování, které ovšem vyjde podstatně dráž, než pravidelné čištění.

 

Technická kontrola komína v Praze a okolí

 

Jak často je nutné čistit komín?

Minimálně jednou ročně. Záleží ale na intenzitě topení a na kvalitě paliva. Pokud vytápíte dům kotlem na tuhá paliva, je dobré komín čistit po topné sezóně a alespoň jednou během ní. Pokud je však kotel předimenzovaný (a z toho důvodu bývá přívod vzduchu přivřený), nebo je používané nekvalitní uhlí, stává se, že se komín musí čistit po 14 dnech.

 

Jestliže třeba na vesnickém stavení vaříte celoročně na kamnech, měl by se komín čistit minimálně 2x, lépe však až 6x ročně.

 

Technická kontrola komína v Praze a okolí



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace