Otevřít láhev, vyhodit korkovou zátku, nalít plnou sklenku a nadvakrát vypít… Také se vám na tomto postupu degustace něco nezdá? Pojďte se naučit, jak to dělají profesionálové.
Vinařské kurzy
Naučíte se rozeznávat, hodnotit a správně vybírat vína, získáte základní sommelierské znalosti, získáte vědomosti o zákonodárství, dozvíte se o vadách a nemocích a vína samozřejmě také ochutnáte.
Vybírejte z těchto vinařských kurzů:
- základní kurz spojený s kurzem moravských vín a degustací
- kurz francouzských vín s degustací špičkových vín ze země Galského kohouta
- kurz evropských vín spojený s degustací vín z Evropy
- kurz novosvětských vín spojený s degustací vín nového světa
Doutníkový kurz
Vyzkoušejte doutníky ze zemí jako Kuba, Dominikánská republika, Mexico, Honduras aj. Během 4hodinového kurzu budete degustovat doutník i vybraná vína. Naučíte se doutníky rozeznávat a hodnotit.
Zjistíte více o základech technologie výroby doutníků a také o velikostech doutníků. Při degustaci ochutnáte špičkový doutník a budete mít možnost poznat jeho snoubení s víny.
Všechny kurzy budou probíhat v odlehčeném, humornějším stylu v menších skupinkách a povede je zkušený sommelier a gurmán Michal Karlík. Občerstvení je formou studené mísy. Po absolvování kurzu obdržíte diplom. Druh kurzu si zvolíte až při rezervaci termínu.