pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Říkají-li vaše dítka, že historie nuda je, máte nyní jedinečnou možnost přesvědčit je o opaku. Vyrazte s nimi na dobrodružnou výpravu na Pražský hrad či po Starém Městě pražském a poznejte historii i zajímavosti během poutavého vyprávění.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru

 

Pražský hrad pro malé nožky

Ideální způsob, jak se seznámit s naší nejvýznamnější pamětihodností a symbolem české státnosti. V rámci této nenáročné procházky se laskavou formou seznámíte s tím nejdůležitějším na Pražském hradě a v jeho bezprostřední blízkosti – Hradčanské náměstí, nádvoří hradu, katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha, Starý královský palác, Daliborka a další.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru

 

Čeká vás zajímavé vyprávění o králích a královnách, princích a princeznách, ale i o hradních strašidlech. Uslyšíte vyprávění o sv. Václavu a jeho babičce sv. Ludmile, připomenete si, jakým skvělým vladařem byl Karel IV., dozvíte se, proč Zlatou uličku nazývají zlatou a Daliborku Daliborkou.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru

 

Po stopách českých panovníků

Trasa vede z Václavského náměstí přes Ovocný trh, Ungelt a Staroměstské náměstí, až ke Karlovu mostu. Cestou zazní celá řada zajímavostí a příběhů z českých dějin. Nebudou chybět Přemyslovci, Lucemburkové, Jagellonci ani Habsburkové. Uvidíte Prašnou bránu, Karolinum, Týnský chrám, Orloj, Klementinum a mnoho dalšího.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru

 

Co vyprávěl skřítek Sýpek, aneb Procházka pro nejmenší

V úsměvném vyprávění zkušených průvodců ožijí skřítci, šotci, rarachové, klekánice, čarodějnice i vodníci. Kromě celé řady roztomilých a mnohdy zcela neznámých pražských pohádkových příběhů a legend uslyšíte i o historii míst, kterými budete pocházet. Trasa vede těmi nejpůvabnějšími místy v Praze, z Klárova přes Malou Stranu a Kampu, až ke Karlovu mostu.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru

 

Praha pro kluky

Devadesátiminutová procházka vede od Prašné brány až ke Karlovu mostu. Navštívíte různá místa a zákoutí známá i neznámá svou válečnou historií. Připomenete si hrdinské kousky i zbabělé plány, které formovaly naše hlavní město od dob raného středověku až po třicetiletou válku.

 

Připravte se na to, že zbouráte pár mýtů a opravíte řadu zkreslených představ. Čeká vás spousta překvapení a zajímavostí ze života rytířů, husitů a bojovníků vůbec.

 

Jak přišel Otec vlasti Karel IV. ke svému vážnému zranění? Co je tjost a rennen? V čem spočívala genialita Jana Žižky? Jak to bylo s obléháním Prahy Švédy? Ubránila se tehdy Praha díky zázraku? Že nevíte přesně? To vůbec nevadí. Průvodce vám totiž všechno dopodrobna vysvětlí.

 

Procházka Prahou pro rodiny s dětmi dle výběru



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace