pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Pojeďte ochutnat kvalitní čokoládu do firmy Hauswirt, nechte se okouzlit impozantní zahradou zámeckého parku v Laxenburgu s nádherným zámkem Franzesburg a užijte si plavbu po největším podzemním jezeře v Evropě - Seegrotte.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Vaše první zastávka bude v čokoládovně Hauswirth, která patří k největším výrobcům cukrovinek v Rakousku. Prohlédnete si, jak se vyrábí čokoláda, ochutnáte místní výrobky a kdo bude chtít, může si čokoládové pochoutky zakoupit. Určitě všichni znáte duté čokoládové figurky Mikulášů, andělů či velikonočních zajíčků.

 

Výlet bude pokračovat do Laxenburgu, kde navštívíte vodní zámek Franzesburg. Císař František II. nechal postavit tuto napodobeninu středověkého hradu na umělém ostrově uprostřed zámeckého jezera.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Laxenburský zámecký park, který má rozlohu 280 hektarů, je považován za ukázkový příklad historického zahradnického umění 18. a 19. století. Zámecký park Laxenburg je jako celek pod památkovou ochranou a celý je zapsán na seznamu Natura 2000. Franzesburg je spjat s císařovnou Sisi, která zde strávila medové týdny s císařem Františkem Josefem. Na zámku Laxenburg sa narodil i její syn, korunní princ, Rudolf. Laxenburg je místo, kde si můžete odpočinout - projít se po parku, projet se vláčkem či loďkou po jezeře.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

V odpoledních hodinách navštívíte zatopený sádrový důl Seegrotte, kde vás čeká plavba po největším podzemním jezeře v Evropě. Během druhé světové války "Seegrotte" bylo zabaveno německými vojenskými silami. V podzemí byla vybudována továrna na letadla. Bylo zde vyrobeno jedno z prvních jetfighters světa, "Heinkel He 162 Salamander". Toto letadlo bylo jednou z tajných zbraní německého Luftwaffe.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Cena zahrnuje: přepravu autobusem vybaveným WC a klimatizaci, vstup do čokoládovny a služby průvodce
Cena nezahrnuje: cestovní pojištění, vstupné

 

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program:

Odjezd z Prahy Wilsonove ulice od Hlavního nádraží (Fantova kavárna) ve 4:15, odjezd z Brna od Janáčkova divadla v 6:45. Nejdříve navštívíte čokoládovnu Hauswirth, kde shlédnete dokumentarní film o firmě a výrobě čokolády, prohlédnete si výrobní prostory a navštívíte firemní prodejnu s možností ochutnávky a nákupu různých čokoládových pochoutek. Pak pojedete do Laxenburgu. Na uměle vybudovaném jezeře můžete navštívit zámek Franzensburg, který obklopuje 25 hektarů rybníků a vodních kanálů. Odpoledne vás bude čekat plavba po největším podzemním jezeře v Evropě Seegrotte Hinterbrühlu. Návrat do Brna okolo 20:30, do Prahy okolo 22:30.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace