pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Festival světel se koná každý rok v říjnu, kdy německou metropoli ozáří speciální nasvícení. V záři světel jsou vidět zejména světově známé kulturní památky, historické budovy, včetně Brandenburské brány, televizní věže, berlínské katedrály a mnoho dalších turistických atrakcí.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Noci jsou zasvěceny především dech beroucím světelným show a vystoupením místních i mezinárodních umělců v celém městě. Tato událost je zpravidla doprovázena dalšími programy, které jsou spjaty s tématikou světla jako takového.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Milovníky architektury určitě nadchnou skvosty jako katedrála sv. Hedviky, Humboldtova univerzita nebo Státní opera. Směrem na západ končí alej slavnou Braniborskou bránou, která kdysi oddělovala Západní Berlín od Východního, s výhledem do parku Tiergarten.

 

Spolkový sněm (Reichstag) - kontroverzní budova je jednou z nejvíce navštěvovaných památek v Berlíně a dokonce nejnavštěvovanějším parlamentem na světě.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Ze skleněného dómu od architekta Normana Fostera můžete pozorovat poslance při debatách. Mezinárodně proslulý muzejní ostrov, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO, najdete přímo v centru Berlína.

 

Na ostrově se nachází pět muzeí: Staré muzeum, Nové muzeum, Národní galerie, Bodeho muzeum a Pergamonské muzeum. Mezi hlavní lákadla patří jak nejstarší památky (Diův oltář), tak i němečtí velikáni Dürer, Cranach a Holbein.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program zájezdu:

Odjezd z Prahy v 6:00, z Ústí nad Labem v 7:15. Příjezd do Berlína v dopoledních hodinách. Prohlídka města s průvodcem, osobní volno. Ve večerních hodinách se zúčastníte berlínského Festivalu světel - Berlín se rozzáří od 17:00 do 24:00. Odjezd z Berlína v 1:00 zpět do ČR.

 

Cesty Evropou - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Cena zahrnuje: přepravu komfortním autobusem vybaveným WC a klimatizací, služby průvodce 
Cena nezahrnuje: cestovní pojištění, případné vstupné do památek 

 



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace