pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Dříve než vás kvůli vánočnímu šílenství zavřou do blázince, vyrazte si odpočinout do adventního Lince. Čekají tam na vás jedny z nejoblíbenějších adventních trhů v Rakousku, kde poznáte, proč se Vánocům říká svátky klidu a míru.

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

V adventní době se Linec proměňuje v romantické město plné betlémů. Ve výlohách, na veřejných prostranstvích, v kostelech a v muzeích můžete obdivovat jesličky z celého světa.

 

Ucítíte lahodnou vůni čerstvě pražených mandlí a zapečených brambor se šunkovou nádivkou, lineckého těsta, pečených kaštanů, křupavých bramborových placek a jiných domácích specialit rakouských hospodyněk. V Linci můžete ochutnat i pravý vánoční punč, domácí medovinu nebo voňavé svařené víno.

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Prohlédnete si ručně vyrobené dřevěné figurky v jesličkách či jemně zdobené vánoční ozdoby ze skla. Mimořádnou atrakcí je tradiční linecké vyrábění svíček. Každý zájemce si může z včelího vosku vyrobit vlastní svíčku a odnést si ji domů na adventní stůl.

 

Pohádkový svět v Linzer Volksgarten nadchne malé i velké návštěvníky. Zvláště 5 pohyblivých pohádkových aranžmá uvádí děti v úžas. Od Pöstlingerbahn můžete vyjet vláčkem (nejstrmější dráha na světě z roku 1898) na horu Pöstlinger se známým farním kostelem z 18. století a s krásným výhledem na Alpy.

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

V centru si prohlédneme zajímavé chrámy a kláštery – farní kostel založený roku 1648, Starý dóm – jezuitský chrám, minoritský kostel, Nový dóm, nejstarší chrám v Rakousku – sv. Martina z roku 799 a další.

 

Na nejkrásnějším náměstí Rakouska se konají jedny z nejoblíbenějších adventních trhů v Rakousku. Pokud si budete chtít odpočinout, můžete nahlédnout do dvorků starobylých domů, z nichž většina je volně přístupná, a v některých jsou příjemné hospůdky. Jednu takovou skrývá Mozarthaus v ulici Klosterstasse, další jsou směrem k náměstí Altermarkt.

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Cena zahrnuje:

 

Cena nezahrnuje:

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Odjezdy:

 

CK Benatour - Zahraničí - ilustrativní foto

 



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace