pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Zažijte jiný rozměr dovolené s cestovní kanceláří Invia, která nabízí široké spektrum produktů a služeb pro každého cestovatele. Cestovní kancelář se může chlubit 17 lety zkušeností a více než miliónem spokojených zákazníků.

 

Invia International a.s. - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Dříve, než se vydáte na romantickou perlu Bavorska, budete obdivovat Zugspitze, který je s nadmořskou výškou 2 962 metrů nejvyšší horou Německa a čtvrtou nejvyšší horou Severních vápencových Alp. Vrchol leží v alpském masivu Wetterstein a je hraniční horou mezi Německem a Rakouskem. Její název pochází od strmých skalních žlabů (Züge), kterými je protkána severní stěna hory, a častého výskytu lavin na její severní straně (z něm. Lavinenzüge). Odvození názvu od vlaku (Zug) na vrcholku je pozdější a tedy nesprávné. Na vrchol se pohodlně dostaneme kabinovou lanovkou, přičemž zdoláte téměř 2 000 m převýšení.

 

Invia International a.s. - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Téměř na dohled se nachází impozantní zámek Neuschwanstein. Zámek nechal postavit pravděpodobně nejznámější bavorský panovník Ludvík II. Bavorský, kterého víc než panování zajímalo divadlo a opery. Byl velkým fanouškem Richarda Wagnera a celý zámek je v podstatě poctou tomuto skladateli a jeho operám. Zámek je umístěn na vysokém, skalnatém vrchu, stavba trvala 17 let a jeho pohádková silueta korunovaná věncem věží je notoricky známá z pohádek od Walta Disneyho.

 

Invia International a.s. - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Program zájezdu:

Odjezd v nočních hodinách z Prahy přes Beroun, Plzeň a Rozvadov. V ranních hodinách budete projíždět známým lyžařským střediskem Garmisch Partenkirchen, příjezd k jezeru Eibsee, odkud jede lanovka až na vrchol Zugspitze. Pokud se nebudete chtít svézt kabinovou lanovkou, kolem jezera se nabízí romatická procházka. Krátce po poledni dojedete k impozantnímu zámku, prohlídka zámku je možná s německy či anglicky mluvícím průvodcem, nebo lze zajistit audioprůvodce v češtině.

 

Ačkoli je doporučena návštěva tohoto krásného zámku, místo prohlídky lze také strávit odpoledne procházkou okolo blízkého jezera Alpsee s dechberoucím výhledem na Alpy. V odpoledních hodinách odjezd zpět do ČR.

 

Invia International a.s. - Zahraničí - ilustrativní foto

 

Cena zahrnuje:          

 

Cena nezahrnuje:                                                            

 

Odjezdová místa:

 

Invia International a.s. - Zahraničí - ilustrativní foto

 



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace