pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Přímo na břehu Lipna se rozkládá malebné městečko Horní Planá, které se stane cílovou stanicí na vaší cestě k vysněné dovolené. O skvělý pobyt se totiž postará penzion Tomy 2, který se pyšní mnoha přednostmi, které jinde nenajdete. Především má vlastní pláž, vířivku a ani zapůjčení loděk k brázdění vodní hladiny českého moře není problém.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

Penzion Tomy 2 najdete v obci Horní Planá. Odpočinkovou základnou pro vás po dobu pobytu budou dvoulůžkové pokoje, které jsou moderně vybavené a disponují vlastním sociálním zařízením.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

V penzionu samozřejmě také vaří a vy se každodenně můžete těšit na chutné snídaně v podobě švédských stolů. Večeře si můžete přikoupit za 100 Kč/osoba.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

Volný čas lze trávit různě. Vy si můžete vzít loďku a strávit celé 2 hodiny na lipenských vlnkách a pak si dojít na 20 minut do vířivky (pro oba, každý den). Okolí penzionu je pak protkáno hustou sítí cyklostezek. Využít tedy můžete 10% slevu na půjčení kol. Večer si běžte zahrát bowling, na který máte 50% slevu. Od penzionu také dostanete regionální slevovou kartu Lipno card.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Tipy na výlety

 

Vrch Dobrá voda (2 km)

Chcete-li potěšit své zraky výhledem nejen na Horní Planou, ale i na působivé panorama jižní části Šumavy s hraniční Smrčinou, stačí se vyšplhat na tento vrch. Jako na dlani zde budete mít rovněž Lipenskou přehradu s přívozem pendlujícím mezi Horní Planou a Bližší Lhotou. A když se vám poštěstí a bude skvělá viditelnost, dohlédnete až na vrcholky rakouských Alp.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Lipenská přehrada (5,5 km)

Stavba přehrady s elektrárnou na Lipně má své historické kořeny ve snaze lidí čelit ničivé síle řeky a zároveň vodní sílu využívat ke svému užitku – v dopravě, použitím vodního kola nebo vodních turbín. Ničivá síla Vltavy se před stavbou lipenské přehrady projevovala při častých povodních. Ale dnes se můžete třeba i projít po velké šumavské atrakci – Stezce korunami stromů!

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Aquapark Frymburk (18,5 km)

Oblíbený aquapark ozkládající se na ploše cca 1500 m2 je určen pro děti i dospělé. Milovníci aerobiku rádi uvítají možnost zasportovat si při vodním aerobiku nebo při dalších cvičení v bazénu. Součástí aquaparku jsou různé atrakce.

 

Penzion Tomy - Šumava - ilustrativní foto

 



Nemáte-li zrovna k dispozici automobil, nevadí. Najděte si vhodný autobusový či vlakový spoj.

VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace