Japonský čaj Matcha je unikátní mletý čaj, jehož tradiční konzumace sahá více než 800 let do historie. Dle literatury byla Matcha užívána ve fytoterapii k odvodnění otoků, horečky a dalších symptomů. Také obsahuje velké množství antioxidantů.
Přípravy čaje Matcha začínají několik týdnů před sklizní, kdy se čajové keře zakrývají plachtou a zatemňují. Následkem nedostatku slunečního záření listy tmavnou a produkují tmavší odstín zelené. Právě v této době vzniká největší obsah aminokyselin a antioxidantů. Čaj se díky aminokyselinám stává sladší.
V domácích podmínkách a bez tradičních japonských pomůcek se čaj připraví v širokém hrnečku, přidáním 100 ml 75 °C vody a našleháním malou kvedlačkou.
Pokud vám čaj nic neříká, můžete si pořídit řasu Chlorellu, která blahodárně působí na celý lidský organismus. Je totiž nejbohatším přírodním zdrojem chlorofylu, minerálů, vitaminů a dalších výživných látek, které prospívají našemu zdraví i vitalitě.
A jestli vás nezaujaly čaje ani řasy, můžete vyzkoušet dnes už známá chia semínka. Chia semínka mají vysoký obsah vlákniny, proteinu, omega 3 ALA, antioxidantů, vápníku, hořčíku a dalších vitaminů a minerálů. Jsou vysoce hydrofilní (váží na sebe vodu a poskytují tělu dlouhodobou postupnou vnitřní hydrataci).
Ochutnat můžete také čaj z Cistus Incanus. Cistus je aromaticky vonící, divoce rostoucí růže, vyrůstající až do výšky jednoho metru. Zbavuje lidský organismus jedovatých látek a zvyšuje obranyschopnost organismu.