pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Necítíte se za volantem 100% jistí? Chtěli byste si vyzkoušet některé krizové situace „nanečisto“? V autoškole se naučíte ovládat vůz za optimálních podmínek, ale během kurzu Škola smyku zažijete několik krizových situací, do kterých se můžete velmi jednoduše dostat i s vaším autem.

 

 

Teoretická část výcviku (1–1,5 hod.)

V kurzech si názorně ukážete a nacvičíte, co by měl každý řidič vědět o svém vozidle a jak vozidlo nebo souprava reagují ve výjimečných situacích. Připomenete si základní znalosti z fyziky, jak působí odstředivé síly na vozidlo, adhezi pneumatik, reakční a brzdné dráhy a vliv nákladu na vlastnosti vozidla. Celá výuka je navíc doplněna krátkými instruktážními filmy.

 

 

Praktická část výcviku (3–3,5 hod.)

V praktické části vás čeká trénink řešení jednotlivých krizových situací ve ztížených klimatických podmínkách a ve smyku, simulovaných na speciálním kluzném povrchu. Potom následuje nácvik modelových situací a jednotlivých nácvikových prvků.

 

Během kurzu je také povolena přítomnost vašich blízkých či přátel jako diváků. Právě oni vám můžou váš jedinečný zážitek například natočit, abyste si uchovali vzpomínku.

 

 

Výcvik má svůj přesný řád, činnost na cvičišti, každý pohyb volantem, přidání plynu, brzdění, reakční čas a správnost úkonů s vámi rozeberou zkušení instruktoři (ve spolupráci s ÚAMK ČR).

 

Porozumíte tak chování svého vozu v extrémních podmínkách, při různých rychlostech a v různých situacích, což výrazně ovlivní možnost předcházet nebo úplně zamezit vzniku nebezpečných a krizových situací. Po absolvování kurzu navíc získáte „Osvědčení absolventa Kurzu bezpečné jízdy“ autoškoly Essa.

 

 

A jak se kurzy líbily ostatním řidičům? Podívejte se na reportáž ČT nebo rovnou na recenze.



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace