pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Orchestr vznikl v 60. letech minulého století z iniciativy řady špičkových hudebníků, především pak dirigenta Vladimíra Válka, jako zejména studiový orchestr, který nahrával v rozhlase, televizi a na zvukové nosiče množství skladeb českého i světového repertoáru ve vynikající kvalitě.

 

Baletní galapředstavení se zpěváky a orchestrem v Praze

 

Po přibližně patnáctiletém odmlčení tohoto tělesa byli vybídnuti, aby navázali s novou, mladou generací na činnost tohoto tělesa a pokusili se udržet vysokou laťku v interpretační úrovni i v zajímavé dramaturgii. Členové tělesa jsou přední hráči renomovaných pražských orchestrů (Česká filharmonie, FOK, SOČR, PKO, PKF, Národní divadlo atd). Podobně, jako předchůdci, se orientují také na skladby komornějšího obsazení s určitým volným zaměřením na českou skladatelskou školu s využitím orchestru spíše v oblasti koncertní nežli nahrávací.

 

Baletní galapředstavení se zpěváky a orchestrem v Praze

 

V minulých letech i v současnosti spolupracoval a spolupracuje s mnoha významnými sólisty, jako jsou např. Václav Hudeček, Hyun-Jung Ku (Jižní Korea), Jan Simon, Veronika Böhmová, Petr Ožana, Stanislav Gallin, Petr Nouzovský a další.

 

Baletní galapředstavení se zpěváky a orchestrem v Praze

 

V současné době pořádá s velkým úspěchem komorní i symfonické koncerty v Obecním domě. Rovněž hraje již třetím rokem v Zrcadlové kapli Klementina, kde vystupuje v komorním obsazení. Orchestr úspěšně vystoupil ve většině evropských států, v USA, Číně a Jižní Koreji

 

Baletní galapředstavení se zpěváky a orchestrem v Praze 

 

Uměleckým vedoucím souboru je Jaroslav Vodňanský, profesor dirigování na pražské konzervatoři a dlouholetý šéf Jihočeské komorní filharmonie v Českých Budějovicích. Dirigoval ve většině evropských států a dále pak v USA, Japonsku, Mongolsku, Číně a Jižní Koreji. Má řadu rozhlasových, televizních a gramofonových nahrávek a pořádá mezinárodní dirigentské kurzy.

Členové orchestru, Anna Dolejší (soprán), Ida Fišerová (balet), Roman Šolc (balet), Petr Dolejší (bas), Martin Peschík (dirigent) vám zahrají tyto skladby:

 

Baletní galapředstavení se zpěváky a orchestrem v Praze

 



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace