pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Najdete-li mezi svými novoročními předsevzetími i poznávání nových věcí, tak dále neváhejte a nasedněte na palubu speciálního Beerbusu. Ten vás za doprovodu živé hudby proveze třemi zajímavými jesenickými místy v čele s Centrem pivních vynálezů Alfreda Beernitze.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 

Tajemná osoba jesenického rodáka, pivního vynálezce a alchymisty Alfreda Beernitze se po letech zapomnění opět dere na světlo světa. Muž nepatrné postavy (pouhých 139 cm) nepřestává udivovat a fascinovat svým životním příběhem, dílem a nakonec i záhadným zmizením. Je mu historicky připisováno mnohé, jak vynález Malého piva, minipivovaru, tak i bádání nad nápojem dlouhověkosti, který je stále obestřen tajemstvím spolku Omnipotus.

 

 

Víte, jak vznikalo Malé pivo? Jak se tajemný jesenický kraj podepsal na vynálezech Alfreda Beernitze? Co je to Gustatus? Jak přišel na svět minipivovar, může být pivo historicky prvním nápojem, který svým složením inspiroval k úspěšnému bádání nad nápojem dlouhověkosti? To vše a mnohem více se dozvíte a okusíte ve světě nevšedních zážitků.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 

V Centru pivních vynálezů Alfreda Beernitze se totiž alchymie snoubí s chutí i zábavou. Kráčejíce ve šlépějích velkého tajemného vynálezce zde vzdávají hold jeho světu pivních objevů, pokusů, chutí i tajemných zážitků.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 

Vaše cesta začne na hlavním autobusovém nádraží v Olomouci či v Ostravě, odkud vyrazíte na výlet speciálním Beerbusem. Cestu vám zpříjemní živá hudba. První zastávka bude v Sýrárně v Bělé pod Pradědem, kde ochutnáte 1–2 druhy místního sýra.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 

Následuje prohlídka Jesenického Minipivovaru. Během ní ochutnáte 2–3 druhy místního piva (cca 3x 1 dcl). Po celou dobu výletu navíc budete mít možnost zakoupit originální piva a suvenýry.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 

Zlatým hřebem je samotné Centrum pivních vynálezů Alfreda Beernitze v Jeseníku. Zde se seznámíte s životem, dílem, objevy i pokusy slavného vynálezce. Ochutnáte molekulární gastronomii a dokonce vás čeká i tematická rautová večeře (domácí tlačenka, klobásy, uzené, pečený bůček, řízky, nakládané tvarůžky, nakládaný hermelín). Po dobu večera v Centru pivních vynálezů bude také hrát živá hudba.

 

Beernitz - Jeseníky - ilustrativní foto

 



VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace